Regnskap i skyen

Det har vært en rivende utvikling innenfor regnskapssystemer de siste årene. Bakgrunnen for dette er et stadig økende krav til effektivitet, tilgjengelighet og datasikkerhet i regnskapsprosessen. En viktig beslutning mange organisasjoner må ta er valget mellom skybaserte regnskapssystemer og eldre, serverbaserte systemer som ofte er proprietære. Her skal vi utforske hvorfor flere og flere bedrifter velger skybaserte regnskapssystemer som Maestro, Tripletex, 24sevenOffice og Visma.net fremfor lokale serverbaserte alternativer.

Vi har funnet syv fordeler vi opplever med dagens skybaserte systemer.

1. Tilgjengelighet:

Skybaserte regnskapssystemer gir deg muligheten til å få tilgang til dine økonomiske data og regnskapsverktøy med en internettforbindelse. Dette fjerner begrensningene som følger med lokal serverbasert programvare, der tilgang er begrenset til kontoret eller et spesifikt nettverk. Denne mobiliteten gir organisasjoner verdifull fleksibilitet.

2. Kostnadseffektivitet:

Skybaserte systemer krever mindre investering i infrastruktur og maskinvare. Dette eliminerer behovet for å opprettholde kostbare servere og datarom. Bedrifter kan også redusere utgifter til programvarelisenser og oppdateringer, ettersom skybaserte systemer vanligvis inkluderer oppdateringer som en del av abonnementet.

3. Automatiske oppdateringer og skalerbarhet:

Skybaserte regnskapssystemer gir deg fordelen av automatiske oppdateringer. Dette betyr at du alltid har tilgang til den nyeste versjonen av programvaren uten å måtte bekymre deg for manuell oppdatering. Videre kan du enkelt skalere skybaserte systemer etter behov. Om virksomheten vokser, kan systemet enkelt utvides for å møte de økende kravene.

4. Sikkerhet og datasikring:

Skybaserte regnskapssystemer legger stor vekt på datasikkerhet. De implementerer ofte flere lag med beskyttelse, inkludert brannmurer, kryptering og pålitelig datasikring for å sikre at dine økonomiske data er trygge. Dette kan være mer pålitelig enn lokale servere, som kan være sårbare for fysiske trusler som brann eller tyveri.

5. Samarbeid og deling:

Skybaserte systemer gjør samarbeid enklere enn noen gang. Teammedlemmer kan enkelt dele data og samarbeide i sanntid uavhengig av hvor de befinner seg. Dette forbedrer produktiviteten og effektiviteten i hele organisasjonen.

6. Automatisering og effektivitet:

Skybaserte regnskapssystemer tilbyr en rekke automatiserte funksjoner som kan effektivisere regnskapsprosessen. Dette inkluderer automatisert fakturering, utgiftshåndtering og rapportgenerering. Automatisering reduserer manuelt arbeid, øker nøyaktigheten og frigjør tid for mer strategiske oppgaver.

7. Skalering av teknologi:

Skybaserte regnskapssystemer er i stand til å utnytte den nyeste teknologien og trender som AI (kunstig intelligens) og maskinlæring. Dette gir bedrifter muligheten til å dra nytte av avanserte analytiske verktøy og prognoser for å ta mer informerte beslutninger.

I dagens dynamiske forretningsmiljø er skybaserte regnskapssystemer som Maestro, Tripletex, 24sevenOffice og Visma.net stadig mer populære. De tilbyr en hel rekke fordeler som gir organisasjoner fleksibilitet, kostnadseffektivitet, datasikkerhet, og forbedret samarbeid. Trenger du hjelp til å flytte regnskapet i skyen?

Har du et spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat.